Senegal Cumhurbaşkanının yatırımlardan Sorumlu Başdanışmanı, Moustapha Ndıaye ve İspanyol işadamı Aizcorbe Foustina incelemelerde bulunmak Anadolu Genç İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) davetlisi olarak Kırıkkale’ye geldi.


İşler Pastanesi’nde bir araya gelen iş adamlarına Kırıkkale’nin damak tadı sunuldu.


Kırıkkale’de üretilen ikramları yiyen işadamları, Kırıkkalelilere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, ürettikleri ürünleri kendi ülkesinde de görmek istediklerini beyan etti.


Yapılan toplantıda konuşan Başdanışman Moustapha Ndıaye, memleketlerine yatırım yapılmasını beklediğini ve bütün kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.


Türkiye ile ticaretin beklenenin çok altında olduğunu ifade eden Ndıaye, ülkesine gelen işadamlarına bedava arsa, 5 yıl vergi muafiyeti, gümrük muafiyeti, Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere kotasız mal satışı, yatırımın çeşidine göre elektrik, su altyapı hizmetlerinde devlet desteği verecekleri sözünü verdi.


Senegal’li insanları Kırıkkale’de görmekten son derece memnun olduklarını ifade eden İşler Pastaneleri sahibi Mehmet İşler, Kırıkkale halkından misafirlerine bilgi aktardı.


dscf1654_small.jpg dscf1664_small.jpg dscf1674_small.jpg dscf1676_small.jpg