Kırıkkale İşler Pastaneleri’nin düzenlediği satranç turnuvasında coşkulu saatler yaşandı.

Yaklaşık 152 çocuğun katıldığı turnuvada, başarılı olan çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

İki gün süren 8.-10.-12.-14.-16.-18. ve 18 yaş üzerinde yapılan yarışmada ailelerin heyecanı görmeye değerdi.

Turnuva sonunda yapılan yarışmada dereceye giren çocuklara madalyalarını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İşler Pastanesi sahibi Mehmet İşler, Satranç İl Temsilcisi Mehmet Ali Karabacak, okul müdürleri ve veliler verdi.

Yapılan turnuva sonunda 8 yaş erkeklerde Taha Atakan Duran, Mert Can, Tuna Melih İpek, 8 yaş kızlarda Hazal Karabacak, Sena Beyza Erkorkmaz, Azra Günaydın, 10 yaş erkekler Murathan Zengin, A.Serdar Yılmaz, Semih Mert Şahinli, Hardar Çakan, 10 yaş kızlar, Zeynep Yaren Baştuğ, Atiye Şahiner, S. Nisa Alsancak, Mihriban Nur Güleşen, 12 yaş erkekler, İ. Baran Karagöllü, Abdulcelil Altın, Özkan Taşkın, Emre Keskin, 12 yaş kızlar, Buse Kayalık, Merve Duruyürek, Elif Kantekin, 14 yaş erkekler, M. Mahir Varlıoğlu, Halil Yürükbaşı, Hasan Celebi, 16 yaş erkekler, Muzaffer Taşçı, Kamuran Özel, Sami Atalay, Burak Seyfeli, 14-16-18 yaş kızlar Betül Gülfen Ekinci, 18 yaş erkekler Özbek Şahin, Emre Yüksel, Oğuzhan Aksan, 18 yaş üstü erkekler, Emre Taşçı, Murat Kurt ve Söner Çevirgen dereceye girdiler.

Satrancın sayılamayacak kadar faydası olduğunu açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, faydalarını şu şekilde açıkladı, “Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.

Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. "Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır. Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir. Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir.

Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.”

Satranç sevenleri bir arada görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen İşler Pastanesi Sahibi Mehmet İşler, “Turnuvayı yeni açılan konferans salonunda gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonrada çeşitli etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca satranç turnuvasını geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

photo_small.jpg

Created with Web Album Generator